Pengar, bankkort och att icabanken har två koder

Vi fick tipset om att icabanken är bra att ha när man bor utomlands eftersom man då har gratis uttag. Dessutom är det helt gratis att skaffa icabanken när man är student.

Men. När du skaffat ditt icabankenkort så observera att det aktiveras endast med koden du fått i ett kuvert (inte med dosan som då spärras). Observera också att ditt kort även spärras om du försöker ta ut pengar med denna kod. Det kommer en ANNAN kod som gäller för bankomater och inköp senare. Om du ändå skulle missa dessa saker skickas ett nytt kort till dig som trillar ner i brevlådan någonstans mellan London och Hongkong.

När ens kort med gratis uttag är spärrat går man till Forex för att växla till sig lite Nya Taiwanesiska Dollar. Då ska man observera att denna valuta (som man kanske hade kunnat vänta sig) inte är vanlig utan en beställningsvara som kommer om flera dagar. Om man då åker tidigt på morgonen på tisdagen och det är fredag blir man lite stressad.

Tips: Testa ert nya kort och växla eventuella pengar i god tid innan ni åker.

/ Anna

ps. För att inte gräma sig för mycket får man tänka på att man har kvar sitt gamla bankkort (med avgift för uttag, men ändå) och att man faktiskt lyckats med de 99 andra sakerna gällande förberedelser. Allt kan inte gå vägen hela tiden, sånt är livet!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s