A fish in a cup

Vår fjärde hela dag i Hsinchu börjar lida mot sitt slut. Igår var jag och Sofie på vårt första stora projekt på egen hand i staden – vi gick och handlade. Som vanligt möttes vi av väldigt trevliga och hjälpsamma taiwaneser. Frågar man någon, som inte kan engelska något så hittar denne person alltid någon som kan engelska och de gör alltid sitt bästa för att hjälpa till.

Efter att vi fått följa efter ett par som skulle till samma affär som vi kom vi fram. Utanför kassorna i det stora shoppingcentret kunde man köpa husdjur.

Image

Det fanns kaniner…Image

….sköldpaddor….

Image

…igelkottar….

Image

…. skalbaggar, massor av olika typer av fiskar mm. Priserna var mycket låga, till exempel kunde man köpa en fisk i en liten, liten kopp för 30 NTD vilket är mindre än tio kronor.

Image

Vi tyckte synd om djuren som behöver vistas i en så stökig och bullrig miljö och dessutom kan impulsköpas till ett väldigt litet pris av vem som helst. Jag var frestad men köpte inte ett enda djur!

Annars har vi ätit väldigt mycket dumpling, det finns väldigt många olika sorters och alla heter olika saker på mandarin. I samma hus som vår lägenhet ligger en 7-eleven där man kan köpa allt och även kopiera papper, betala räkningar mm. Där kan man också köpa djupfrysta dumplings.

Vi börjar komma i ordning i vår lägenhet som är väldigt fin men ändå behöver mycket städning.

/Anna

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s