Välja kurser och äta dumplings

Nu har över två veckor gått i Taiwan. Jag och Sofie var på en kort resa till södra Taiwan måndag till onsdag. Det kommer ett inlägg om allt vad denna resa innebar gällande fiskar, valar, larver i maten, strand, bad och fler trevliga taiwaneser senare.

På måndag börjar skolan och vi har haft fullt upp med att välja kurser, registrera  oss, söka utökat visum, betala kåravgifter osv. Det blir många vändor fram och tillbaka i värmen på vårt stora campus. Mycket kinesiska talas utan att vi förstår och ofta förstår vi ingenting ändå eftersom byråkratin (i alla fall för en utlänning) är väldigt krånglig.

Gällande kurserna måste vi först få godkännande från Chalmers att vi får tillgodoräkna oss dem. I mitt fall, då jag läser väg och vatten, är många av kurserna som passar in i mitt mastersprogram på kinesiska och då blir det fler turer för att avtala med professorn i fråga om hur man kan lösa språkproblemen (tentorna och böckerna är på engelska men när det gäller föreläsningarna krävs en speciallösning). Det är också oklarheter angående hur många poäng som vi behöver läsa i Taiwan för att få tillgodoräkna oss heltidsstudier på Chalmers men förhoppningsvis får vi klarhet i det snart.

Idag hade vi kick-off med CITO. Vi åt på en väldigt bra restaurang med berömda dumplings med soppa inuti. Enligt instruktionslappar på borden skulle man äta dessa dumplings genom att lägga soja och vinäger i sin skål med ingefära som stod på bordet. Sedan skulle man lägga dumplingen i sin sked, lägga sojablandning på, sticka hål på dumplingen med ätpinnen så att soppan rann ut i skeden och sen var den klar att ätas. Vi åt också bland annat en sesamfrö-och-vin-efterättssoppa med bollar som såg ut som koögon (men var mjölbollar med svart pulver i) i.

I morgon ska vi, alla tio, till Taipei för att gå på ett välkomstevent arrangerat av Swedish Chamber of Commerce Taipei för internationella studenter. För mig och Sofie blir det vårt första besök i Taipei vilket ska bli spännande!

/Anna

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Välja kurser och äta dumplings

  1. renegadetourist skriver:

    Kan tillägga att dumpling resturangen heter Din Tai Feng, finns i bl.a USA, Japan, HongKong och Australien, och har fått höga utmärkelser bl.a. en stjärna i Michelinguiden – något som oftast bara delas ut till ställen där gemene chalmersstudent inte har råd att äta. Alltid värt att passa på för ett sånt ställe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s