Bjärred i Taipei

Idag är det klämdag och ledigt från skolan så vi bestämde oss för att utforska Taipei lite närmare. Vår plan var att först gå på zoo vilken tyvärr stoppades av det eländiga tyfonregnet. Nästa destination blev därför IKEA. Vi åt svenska köttbullar, potatismos, lingon och kanelbulle (det är något man inte äter varje dag!):
Bild

På matavdelningen fanns bilder från svenska landskap och städer tapetserade på väggarna. Vi hittade ett Bohuslän-Skåne hörn som vi gillade. När vi letade efter Västra Götaland eller Göteborg hittade vi det inte men istället, bredvid två stora Stockholmsbilder hittade vi Bjärred! Bjärred är det pyttelilla skånska samhället där Anna växte upp – hon blev väldigt förvånad och mycket stolt!

Bild

Sofie poserar också stolt framför sin hemmamiljö men känner sig lite ledsen eftersom hon missar hummerpremiären på måndag.

Bild

Det blev alltså en ganska svensk dag i Taipei. Förutom allt detta har vi hittat en kanal på vår tv som heter cinema world och ibland visar svensk film. Igår slog vi på tv:n och fick se slutscenen i en Walanderfilm!

Här är en bild på vår nyainköpta svenska godispåse med IKEA-saker:

Bild

/ Anna och Sofie

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s