En hälsning från tyfonen

När vi gick in på svenska nyhetssidor i morse möttes vi av följande huvudrubriker:

”Svåraste stormen i världen på 30 år

Under det senaste dygnet har den tropiska cyklonen ”Usagi” växt till en ”monstertyfon”, rapporterar brittiska tidningen The Independent. Kommande helg kan den komma att dra in över Taiwan och Filippinerna och möjligen även Hongkong.”

Vi verkar lyckligtvis befinna oss utanför det värsta riskområdet – men det visste vi inte då. Vi rusade därför ner till närmsta 7-Eleven för att bunkra upp vatten ifall vi skulle bli översvämmade eller likande. Lite ironisk tanke kanske men ändå. 7-Eleven är ungefär som Coop nära fast Asian style där man kan hitta diverse halvfabrikat men inte direkt några råvaror att laga mat själv. Taiwaneserna lagar inte så mycket mat själva.

Här kommer en fin bild på vårt underbara inköp!
Bild

Vi tyckte att vi var smarta som hade med oss Sofies resväska med hjul men i affären förstod de nog inte att väskan hade hjul utan hoppade upp från disken för att assistera i packandet av väskan så att vi skulle kunna bära den bra! Men 40 kg vatten kan tyvärr ändå inte bäras av två små späda (;-P) flickor så vi fick vackert rulla väskan ändå. Vi hade två spännband som vi drog ut spektaklet med medan expediterna förbryllat skakade på huvudet. Kanske för att vi drog den till synes överlastade väskan, kanske för mängden inköpt vatten eller för att vi var två knäppa invandrare som uppenbart bunkrade upp för en storm som kanske inte ens skulle göra någon skada. Eller för alltihop på samma gång!

Hur som helst har vi vatten för ett tag och det är vi glada för oavsett! Vi är också glada för att Sofie har massa allergier – ja ni hörde rätt, den här gången är vi glada för det. Det gör att vi bunkrat upp med en hel del mat att laga själva ifall det skulle behövas någon gång, så vi  kommer klara oss ett tag om de närliggande restaurangerna skulle få för sig att slå igen. Vi har köttfärs, revben, skinka, olika sorters ost, olika sorters mjukt och hårt bröd, frysta dumplings, massa nudlar och snacks! Men förhoppningsvis skall vi klara oss utan att äta upp för mycket av lagret.

Andra nödvändiga åtgärder vi har vidtagit är att stänga alla fönster samt rota fram Annas ficklampa och Sofies LED-ljusrör och lagt på ett lättillgängligt ställe:

Bild

Detta är vår första stora storm sedan vi kom hit och troligtvis får vi inte några större problem med stormen men det är ju bra att vara förbered. Troligen kommer vi titta tillbaka på detta inlägga i slutet av året och skratta åt hur seriöst vi tog det hela idag!

Ta hand om er och blås inte bort!

//Anna och Sofie

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En hälsning från tyfonen

  1. renegadetourist skriver:

    Oj, så seriös tror jag inte någon är, i alla fall inte här i nordvästra ändan av landet. Dylika frberedelser är nog bara nödvändiga längs östkusten och i söder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s