Middag med en riktig japan!

Så var det dags för nog mest autentiska upplevelsen av dem alla. Det kanske inte låter så mycket men att äta middag med en japan var en fantastisk upplevelse, som förvisso slutade med att Anna blev magsjuk i ett dygn efteråt.

Vi hade träffat en ung man på ett av våra evenemang med CITO. Vi växlade bara några ord men bytte kontaktuppgifter då han skulle ge oss lite tips om Tokyo. Det slutade med att han kopplade ihop oss med en annan av hans ytliga kontakter, en japansk kille i Tokyo. Hans namn var Tanaka och han var snäll nog att både översätta min allergilista till japanska och ta med oss till en jättetrevlig typisk japansk restaurang. När vi möter Tanaka är han iförs grå kostym, fin vit skjorta och ett par alldeles för stora svarta lackskor. Det var inte utan att vi blev generade där vi stod i varsin t-shirt och jeans men vi intalade oss han var klädd på detta vis på jobbet eftersom han berättat att just slutat jobba för dagen några minuter tidigare. Vi var bara tvungna att fråga om så var fallet – men det var det inte. Då kände vi oss ännu dummare…

Image

På restaurangen hade alla borden ett stort stekbord i mitten. Sedan fick man från en lista välja lite olika ingredienser. Anna och Tanaka valde inga ingredienser men Sofie som hela tiden klagar på att hon får för lite kött valde en mix av havskatt, räkor och fläskkött. Vad man sedan fick var en skål med ägg, pellets av risstärkelse, syltad lök, och någon mjölkmix i botten. Sofie fick även de råa animaliska produkterna i sin skål. Detta skulle sedan röras runt till en enda sörja och hällas ut på stekbordet för att steka det ungefär som en pankaka.

Uppe på skulle man hälla något som nästan såg ut som torkad lök fast väldigt mycket tunnare. Men det var inte torkad lök utan torkad fisk! Den började sedan ”dansa” uppe på pankan av värmen från stekbordet för att sedan näst intill smältas ner. Andra tillbehör var någon form av sojasås och majonnäs.

Image

Anna tyckte att det var gott men Sofie tyckte det var jättegott! Men framförallt en upplevelse som vi inte hade fått om vi vandrat runt själva. Vi hade ju inte vetat hur man skulle göra eller ens kunnat läsa menyn, så vi hade antagligen inte ens funderat på att gå in där. Tanaka fick också en upplevelse, förutom det faktum att han blev bjuden på middag av två snygga blondiner. Tja, Anna är kanske inte blond i våra ögon, fast asiaterna tycker det. Nej, han fick se en galen svensk peta ut kött-, fisk- och räkbitarna ur sin japanska pankaka för att hon var rädd att de var klara när de andra tyckte att de var dags att börja äta. De var inte de inte heller men efter att alla hade ätit upp sina pankakor så tyckte nämnda svenska att de var klara nog och pillade i sig en efter en från stekbordet framför en Tanaka som såg ut som ett frågetecken blandat med förtjusning och ett antal fototagningar.

Egentligen har vi en film som visar hur fiskströsslet fladdrar och hur pankakan skall skäras upp men som nämnts i förra inlägget går det visst inte att ladda ett filmklipp. Men vi skall försöka lösa det på något vis så ni får hålla ut så länge.

Efter maten gick vi för att köpa glass, eller rättare sagt Anna och Tanaka gick för att köra glass – Sofie följde bara med.

Image

Ja, så här glada var dem under inmundigandefasen av glassen men för Anna blev avvecklande fasen en lång och obehaglig histora som varade i ungeför ett dyng. Här en närbild på boven i dramat!

2013-10-12 20.31.04

Tack och hej för den här gången! Nästa gång handlar det om höga byggnader, sjysta toppbarer, champagne och fantastisk utsikt!

/Anna och Sofie

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s