Hongkong!

I mars kom Annas föräldrar och hälsade på! Det var väldigt roligt!

En helg var vi i Hongkong, vi hade dåligt väder men bra ändå. Här kommer några bilder:

BildLjusshow från skyskraporna på HK island, sedd i Victoria Harbour

Bild

Det fanns många små vagnar runt om i hela staden där de sålde olika typer av god, vidrig eller intressant mat. Som här nedan t.ex. en vagn med ankor och revben som får hänga fritt ute, utan kyl eller ens en skyddande glasvägg!

Bild

Rätt var det var råkade vi komma in på en köttmarknad med både levande och döda djur, råa eller tillagade. Det luktade inte så gott, vilket kanske inte var så konstigt i och med hur hårt packade de levande djuren var och hur de råa köttvarorna fik hänga fritt ute i den varma luften.

När vi först kom in på gatan såg vi ett ställe där man kunde köpa levande fiskar, stora som simmade, nej de låg i 10 cm djupt vatten så de kunde inte simma. En fisk försökte rymma och hoppade ur sin låda, det tog lång tid innan de upptäckte att firren rymt. Vi fick upplysa dem om den saken…

2014-03-09 11.58.56

Före…

2014-03-09 12.00.22

Efter… Nej, det är faktiskt små ankor på bilden nedan. Det går inte att se hur små det är för det finns inget att jämföra med. De var ungefär som en knuten näve i storlek och precis som i Taiwan så säljs de med huvud och ben och hela faderullan. Man äter huvudet också, till och med näbben!

2014-03-09 12.03.32

Sedan fanns det olika gator för olika saker. T.ex. fanns den en gata som bara sålde skor. Men det fanns även gator för olika slags husdjur. Vi var mycket inne i affärer som skyltade med små gulliga hundar och katter i på tok för små burar utan ens en filt eller skål i.

Men det fanns en gata för fiskar också! Sofie kände sig som hemma när hon hittade de här färgglada tångräkorna i olika kulörer och mönster!

2014-03-09 12.42.46

 

2014-03-09 12.43.19

Vi var på en väldigt högt belägen bar i en stor galleria. Här är utsikten från en restaurang bredvid baren som vi åt på sista dagen. Till höger och vänster ser man gatan och bilarna, i mitten till väster längst ner ser man en bit av de många rulltrapporna man behövde åka för att ta sig upp.

2014-03-09 18.00.46-1

Nedan ser vi Victoria Harbour i dagsljus med en djonk (tror vi att det är i vår okunnighet). Vi åkte ingen sån där båt men man kunde nog göra det. Vi tog den vanliga säkra färjan över till HK island där vi bl.a. spenderade en hel dag till att shoppa på en outlet. Något som uppskattades av alla utom Annas pappa som fick följa med köpgalna fruntimmer på shopping! Stackar’n!

bild-2

Mer shopping skulle det bli! Det fanns en gatumarknad som kallades för ladies’ market (det var mycket mer saker där än bara kvinnoartiklar så att säga). Där köpte vi båda var sitt sett med fyra tallrikar, skålar, såsskålar, temuggar med tillhörande tekanna. Sofie prutade oförskämt mycket och märkte att det var bättre att pruta på kinesiska än engelska, de drog av mer då. Anna bedårades att hålla tyst under tiden för hon tycker att Sofie är pinsam när hon går på med sin prutning. Hon klarade inte riktigt detta men det gjorde inte så mycket för det hade nog inte gått att få ner priset mer ändå hehe!

2014-04-12 18.21.12

Det var nog allt, eller det finns alltid mer att berätta men detta var vad vi kom ihåg i alla fall. Förhoppningsvis kommer det snart ett inlägg om Singapore och kanske kan vi till sist få avsluta följetongen om Tokyo också!

Kram på er så hörs vi snart igen!

//Anna och Sofie

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hongkong!

  1. Dan Weidenlöv skriver:

    Intressant som alltid. Fantastiskt att få följa er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s